Dit weekend valt het doek over het Amerikaanse uithoudingsseizoen met de klassieker Petit Le Mans in Road Atlanta. Waar Dane Cameron en Juan Pablo Montoya kampioen kunnen worden in de prototypeklasse, zijn Laurens Vanthoor en Earl Bamber de leiders in de GTLM-klasse. Onze landgenoot kan in de voetsporen treden van Didier de Radigues en Didier Theys, die aan de andere kant van de oceaan eerder een titel in de uithouding mochten vieren.

De titel bij de prototypes is deels een teamgevecht binnen Acura Team Penske met Dane Cameron en ex-F1-rijder Juan Pablo Montoya als favorieten, met een bonus van twintig punten op hun teamgenoten Ricky Taylor en Helio Castroneves. Tussen hen in vinden we de Cadillac DPi-V.R van Action Express Racing met Pipo Derani en Felipe Nasr. In GTLM is de eindspurt er één tussen de Porsche-duo’s Laurens Vanthoor en Earl Bamber enerzijds en Patrick Pilet en Nick Tandy anderzijds. Mathieu Jaminet zit als derde man naast Bamthor en Frédéric Makowiecki doet het met Patrick Pilet en Nick Tandy.

Hier vindt u de deelnemerslijst. De race start zaterdagavond 18u00 onze tijd.