Grégoire Munster wil zijn eerste campagne in het FIA ERC3 Junior Championship beëindigen op een positieve noot. Jan Kopecky gaf ondertussen de toon al aan met een besttijd in de kwalificatiesessie.

Munster zal voor de tweede maal in zijn carrière starten in de Barum Czech Rally Zlín. Na een sterke wedstrijd in de WRC Rally van Finland (op een Skoda Fabia R5) komt hij met vertrouwen aan de start start met de Opel Adam R2. “Onze motivatie om een goed resultaat neer te zetten was nog nooit zo groot“, vertelt Munster. “Samen met Louis Louka toonden we een bemoedigend tempo te kunnen houden in de Rally van Rome maar we konden dit niet omzetten in het verwachte resultaat. In de Barum Czech Rally in Zlín zullen we proberen onze campagne in het ERC Junior op een positieve noot te eindigen. We hebben dit jaar kunnen vaststellen dat de competitie in het ERC3 Junior Championship op een hoog niveau staat en dat we in staat zijn om een goed tempo te houden, als we alle puzzelstukken in elkaar konden passen. We gaan er alles aan doen om dit te bewijzen in onze laatste uitstap met het ADAC Opel Rally Junior Team.

Kopecky snel, Lukyanuk crash

Jan Kopecky haalde op zijn Skoda Fabia R5 EVO al een eerste succesje binnen met de snelste tijd in de kwalificatiesessie. Hij haalde het voor de Fabia R5 van Gryazin en de Citroën C3 R5 van de Rus Lukyanuk. Die liet zich eens te meer opmerken door in de voorafgaande tests van de baan te gaan. Vanavond kiezen de rijders hun startpositie voor de rally, die van start gaat met een drukbezochte en veelgesmaakte superspecial doorheen de straten van Zlin. Morgen gaat het dan naar de klassementsproeven “ten lande”…

(foto: fiaerc.com)