Na een reeks weekends met twee 24-uursraces, twee Grand Prix F1, WRC in Finland en nog talloze andere topevenementen, keert de rust heel even terug in autosportland. Dat wil niet zeggen dat het vakantie is voor teams, rijders en… pers. Dit weekend is er uiteraard de Gamma Race Day in Assen, met onder meer een F1-demo, maar ook Supercar Challenge, Ford Fiesta Cup en Mazda Cup. Nog dicht bij de landsgrenzen slaat de ADAC zijn tenten op de Nürburgring op, met uiteraard ADAC GT, maar ook ADAC GT4 en Duitse TCR. Onder de Belgen vinden we ook Thierry Neuville die zijn debuut op circuit maakt.

In Tsjechië is er de Barum Rally, tellend voor het Europese rallykampioenschap, terwijl in Pocono en Motegi de IndyCar en Super Formula aan het werk zijn. Vermelden we nog BTCS in Thruxton en de 24 Uur 2PK in Snetterton. Uiteraard is er nu donderdag, de Rally van Staden, één van de topproeven van het VAS, met onder meer Sébastien Bedoret, Pieter Tsjoen en Patrick Snijers aan de start!