Een van de heldenverhalen van de afgelopen 24 Uur van Zolder was zonder meer dat van LM Racing, het team van Luc Moortgat. Het team kende een ongelofelijk parcours gedurende de vier dagen in Limburg, een avontuur dat op de 19de plek algemeen eindigde.

Opvallende vaststelling, LM Racing doet geen beroep op de laatste generatie Porsche 911, maar wel op een handgeschakelde Porsche 996, een auto die in het verleden de dienst in de uithoudingsrace in Zolder uitmaakte. De auto wordt met veel liefde en passie klaargestoomd, maar donderdag, tijdens de avondtrainingen, sloeg het noodlot toe. Een van de rijders moest net over de Sacramentsheuvel een traag rijdende deelnemer ontwijken en het gevolg was een stevige crash, waarbij verschillende wagens betrokken raakten. De Porsche 996 was heel zwaar geraakt, maar het team wenste niet op te geven, onder meer vanwege de sponsors. Tot tijdens de gridwalk moest het kwintet Moortgat-Kuijl-Kuijl-Paque-Ooms wachten om zeker te zijn dat de auto effectief zou kunnen vertrekken, een wonder op zich, en vanaf dan ging alles wel goed voor de oudere Porsche. Het team kende amper nog problemen en kwam zondag om 16u00 als 19de over de meet, zesde in de klasse Belcar 2, een overwinning op zich. En om het verhaal helemaal af te maken, was het Pieter Ooms die in de 24 Uur van Zolder debuteerde met dezelfde wagen als waarmee zijn vader, Frans Ooms, zijn allerlaatste race mee reed voor zijn overlijden, of een uniek en mooi verhaal waarbij de zoon in de voetsporen van zijn vader treedt…