De Rally van Staden,  gehouden op het hoogtepunt van de zomer, leidt de tweede helft in van het regionale rallyseizoen. We stevenen af op een typische, klassieke rally met veel kansen voor de regionale rijders als zij voorbij de favorieten geraken!

De drie klassementsproeven, Staden, Westrozebeke en Oostnieuwkerke, staan ongewijzigd op het programma en de deelnemerslijst oogt meer dan de moeite waard voor de Vlaamse rallyliefhebber.
Niels Reynvoet (Skoda Fabia R5) voert het startnummer 1, en wordt gesterkt door zijn recente zege in de TBR Rallysprint. Maar de concurrentie zal zwaar zijn want eveneens aan de start staan achtvoudig Belgisch kampioen Pieter Tjsoen (op de eigen Fabia R5 bijgestaan door zijn eeuwige compagnon Eddy Chevalier), Sebastien Bedoret (met het debuut van zijn gloednieuwe Fabia R5 Evo) en drie zware kanonnen op Porsche 997 GT3 met Patrick Snijers, Chris Debyser en Andy Lefevere.

Daarmee hebben we zeker de zegekandidaten opgesomd. Maar vergeten we daarnaast zeker niet Paul Lietaer, aangekondigd op zijn Ford Escort Cosworth RS en we hebben al verscheidene malen gezien wat “the best in the West” daarmee vermag. En dan zijn er de regionale toppers die er alles zullen aan doen om hun positie in het VAS kampioenschap te verstevigen met de Evo X bolides van  Steve Becaert, Philip Barbier, Kurt Boone en Stefaan Tjoens.  Voor de overige ereplaatsen rekenen we nog op een vloot aan straffe BMW machines van o.a. Kurt Braeckevelt, Cris Algoedt of Thierry Cokelaere, de krachtige Clio R3’s van streekrijders Koen Lauwaert en Nico Denys en hebben we een vreemde eend in de bijt met de Deen Jan Petersen en zijn VW Polo Super 2000.

Alles begint op donderdag 15 augustus om exact 8u04. Dan rijdt de eerste deelnemer over de startlijn van de klassementsproef Staden. Daarna worden de vier lussen afgewerkt met telkens in volgorde Staden, Westrozebeke en Oostnieuwkerke. De finish mag u verwachten vanaf 17u55 wanneer de vroegste vogels zich zullen aanmelden bij het wagenpark. En u, u kan alle actie volgen vanuit het rallycentrum, zaal “Blommenhof”, in de schaduw van de kerk van Staden.

(VAS/foto: Geert Felhoen)