Mobiliteit is een uitdaging voor elke organisator van evenementen. Spa Grand Prix werkt elk jaar aan oplossingen om de toegankelijkheid en de doorstroming van het verkeer te verbeteren voor de tienduizenden Belgische en buitenlandse toeschouwers die de Formule 1 Grand Prix van België bijwonen.

Vanessa Maes (waarnemend Algemeen Directeur): “We hebben dit jaar verschillende nieuwe initiatieven gelanceerd om te zorgen voor een duurzame mobiliteit rond dit internationale evenement, zowel ten behoeve van de toeschouwers als van de buurtbewoners. Dit alles gebeurde in een perfecte samenwerking met de lokale actoren.

Versterking van het bus aanbod

Omdat toeschouwers zowel vanuit binnen- als buitenland naar Francorchamps zullen afzakken, worden er gedurende de volledige Grote Prijs Formule 1 van België verschillende busdiensten voorzien. Zo werd het aanbod van de « city shuttles », dit zijn pendeldiensten die vertrekken in diverse grote steden, sterk uitgebreid. Verschillende grote Belgische steden (Luik, Charleroi, Brussel-Noord en Zuid, Antwerpen, Gent) worden bediend, en dit jaar vertrekken er ook bussen vanuit het buitenland: Aken, Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf, Rijsel, Luxemburg,…

Een « vrij parcours » ticket, geldig van vrijdag 30 augustus tot zondag 1 september op de TEC-lijnen tussen het station van Verviers en Francorchamps, zal eveneens beschikbaar zijn. Deze service geeft treinreizigers en mensen die gebruik maken van de Park and Ride parkings de kans om het circuit in alle rust te bereiken. Op zaterdag en zondag zullen de lijnen vanaf 7u30 versterkt worden. Ook de terugritten zijn gegarandeerd tot aan het einde van de Grote Prijs van

Een parking voor motoren

Voor Vanessa Maes past deze nieuwigheid opnieuw binnen het voornemen om de mobiliteit rondom het circuit te verbeteren en de toeschouwers beter te ontvangen. De parking voor motoren, gelegen aan de ingang Ster, zal uitgerust zijn met een beveiligde kleedruimte, waar toeschouwers hun motoruitrusting in alle rust kunnen uitdoen. Spa Grand Prix wil lokale spelers betrekken bij de organisatie van een van de grootste Belgische sportevenementen. Daarom werd er een project opgezet in samenwerking met de vzw CADRE . Deze zal ervoor zorgen de motards een 5-sterrenontvangst zullen krijgen.

Promotie van zachte mobiliteit

Het circuit van Spa-Francorchamps, Spa Grand Prix en de stad Stavelot hebben een mobiliteitsplan opgesteld dat specifiek gericht is op het gebruik van fietsen, scooters, segways of andere niet gemotoriseerde voertuigen op wielen. Er werd een route van 4 km gecreëerd tussen een “Park & Ride” in Stavelot en het Circuit van Spa-Francorchamps. Dit zal een deel vormen van het Waalse “Ravel”-netwerk, waarmee toeschouwers ook de regio en zijn vele troeven kunnen ontdekken, een geweldig hulpmiddel voor het promoten van lokaal toerisme. Om dit type verplaatsingen aan te moedigen, zal de “Velo” parking volledig gratis en beveiligd zijn wanneer men bij aankomst aan het circuit zijn e-ticket toont (Ingang Blanchimont).

Met deze verschillende initiatieven wil Spa Grand Prix duurzame mobiliteit bevorderen door zijn toeschouwers alternatieven te bieden om zich te begeven naar het “mooiste circuit ter wereld” in het hart van de Waalse Ardennen.

Voor meer informatie:
marketing@spagrandprix.com
https://www.spagrandprix.com/fr/city-shuttle
www.cadre-asbl.be

(persbericht)