De zomervakantie is ook voor rallyrijders een moment van ontspanning. Daardoor komen de inschrijvingen voor de ConXioN Omloop van Vlaanderen, gepland op 6 en 7 september, een beetje traag op gang. Twee weken voor de sluiting van de inschrijvingen, lijken de grote namen stilaan wakker te worden.

Een van de verwachte nieuwtjes was de bevestiging dat de leider in de Tour European Rally (TER), de Luxemburger Steve Fernandes, van de partij zal zijn in Roeselare om zijn koppositie te verdedigen. Samen met zijn Belgische copiloot Olivier Beck heeft Steve de leiding genomen in de tussenstand na de vorige manche van de TER, de Rallye de Ferrol (in Galicië, in het noordwesten van Spanje). Hij heeft nu een totaal van 38 punten, voor de Duitser Göttig (31), de Spanjaard Ares (30) en de Fransman Sylvain Michel (29), de beste TER-piloot in de openingsmanche van de competitie in Antibes.

Van het JobFIXers Belgian Rally Championship (BRC) is Vincent Verschueren de eerste topper die zich heeft ingeschreven. In 2017 zette de piloot van team GoDrive in de ConXioN Omloop van Vlaanderen een grote stap richting zijn eerste titel van Kampioen van België. Vorig jaar bood hij het meeste weerwerk aan zijn opvolger, Kris Princen. Vincent, die voor de eerste keer in Roeselare genavigeerd zal worden door Stéphane Prévot, wil begin september graag zijn eerste overwinning van het seizoen veroveren. En zijn eerste samen met Stéphane.

Mooi volk voor het Porsche Event!

Het Porsche Event, de originele en voor de fans altijd opwindende nevenwedstrijd, belooft een mooie strijd te worden tussen Chris Debyser, de baas van ConXioN, Wouter Muylle, directeur van het gelijknamige carrosseriebedrijf, Romain Delhez en Andy Lefevere, allemaal met 997 GT3. De smaakmakers van het Britse Stage Masters kampioenschap, Peter Lythell en Rikki Proffitt, zullen aan de start komen met Historic 911’s. En laten we Glenn Janssens niet vergeten. Hij is ingeschreven met zijn krachtige 911 SC in het Historic BRC.

Zoals beloofd zal het spektakel erg gevarieerd zijn in de 60ste editie van de ConXioN Omloop van Vlaanderen. De afwezigen hebben ongelijk, zowel bij de deelnemers als de toeschouwers. Voor de deelnemers vermelden we nog dat er een voordelig inschrijvingstarief van toepassing is tot 15 augustus.

(Steve Fernandes, leider in de TER op foto van Loïc Nautet)