Bert en Stienes Longin en Christoff Corten zijn na de Eleven Sports 24 Hours of Zolder 2019 de nieuwe leiders in het Belcar Endurance Championship. De Brabanders leiden in hun Krafft Racing Norma M20 FC met zeven punten voorsprong op Belgium Racing, die in Zolder een beroep deden op hun Porsche in plaats van de Lamborghini. Met 169,5 tegen 162,5 punten is de strijd dus nog erg open. Ook Russell Racing met 155 eenheden, WCB Racing Lamborghini met 148,5 punten en zelfs Veidec Silver Eagle Mercedes met 144,5 punten zijn zeker nog in de running voor de titel.

In Zolder en Assen, de twee overblijvende races zijn nog 74 punten te verdienen, dus mathematisch komt nog de hele top-15 van het kampioenschap in aanmerking voor de hoofdprijs aan het einde van het seizoen. Maar vooral de top-5 lijkt echt aanspraak op de overall bekroning te mogen maken. Krant Racing is zonder meer de meest uitgesproken kanshebber, met ondertussen drie zeges (Zolder DTM, Spa en de 24 Uur van Zolder). Opvallend, maar twee uitgesproken kanshebbers op de titel komen uit de klasse Belcar 1 van de prototypes.

In de diverse klassen is de tussenstand nog niet beschikbaar, maar een snelle rekensom leert ons dat Kraftt Racing leidt in Belcar 1, terwijl Thems Racing by EMG de nieuwe leider is in de Belcar 2. WCB racing Lamborghini voert het klassement in Belcar 3 aan, terwijl VEIDEC Silver Eagle één van zijn twee Mercedes-AMG zal zien kampioen worden in Belcar 4. QSR Racing School leidt de dans in Belcar 5 en JJ Motorsport doet hetzelfde in Belcar 6. Yannick Hoogaars is leider bij de Juniors.