De ADAC Rally van Duitsland is de tiende manche van het WK-seizoen en zelden of nooit stonden er zoveel Belgen aan de start. Uiteraard zijn er Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul, maar onze WK-rijders zijn niet alleen in de wijngaarden rond Trier, in tegendeel zelfs.

Renaud Jamoul is de corijder van de Fransman Adrien Fourmaux, in de #47 Ford Fiesta R5, een klasse waar hij nog heel wat andere Belgen tegenkomt. Guillaume de Mevius-Martijn Wydaeghe (#49 Citroën C3 R5) en Sébastien Bédoret-Thomas Walbrecq (#51 Skoda Fabia R5 – zij starten met de EVO2 in de rally van Staden) zagen we eerder al in het WRC dit seizoen, wat niet geldt voor Kris Princen en Peter Kaspers, voor de gelegenheid in een Citroën C3 WRC met startnummer #72. Pieter Tsjoen doet het dan weer met Peter Vyncke in een Skoda Fabia R5 (#74), terwijl vader en zoon Cracco beide in een Skoda zitten met respectievelijk Jasper Vermeulen en Jordy Cruys naast zich (#81/#82).

Verder zien we in WRC het debuut van Takamoto Katsuta bij Toyota. De rally van Duitsland start op donderdag 22 augustus en eindigt op zondag 25 augustus.

WRC: Princen met J-Motorsport in WRC Duitsland