Voormalig Formule 1-rijder Brendon Hartley zal eind november in Riyad zijn racedebuut maken in de Formule E. De Nieuw-Zeelander heeft een contract getekend bij het Amerikaanse Geox Dragon.

Ik ben erg blij om samen met Dragon Racing aan een nieuwe uitdaging te kunnen beginnen in de Formule E”, laat Hartley weten. “De Formule E is een totaal andere raceklasse dan alle andere kampioenschappen waarin ik tot dusver actief ben geweest, maar ik heb goede hoop dat de ervaring die ik elders heb opgedaan met het managen van energie mij zal helpen als rookie.”

“Ik ben een groot fan van stratencircuits en de Formule E heeft een paar bijzonder spectaculaire exemplaren op de kalender staan”, legt de voormalig Toro Rosso-coureur zijn enthousiasme over het elektrische kampioenschap uit. “Dat gecombineerd met het feit dat enkele van de beste coureurs en fabrikanten ter wereld meedoen, maakt dit een erg spannende plek om te zijn.” Hartley, werd eerst gelinkt aan een stoeltje bij het fabrieksteam van Porsche maar daar gepasseerd door André Lotterer: “Ik ben al begonnen aan mijn werkzaamheden bij het team van Dragon en ik heb sterk het gevoel dat we samen goede successen kunnen behalen in het aankomende seizoen.”

Daarmee begint de kalender voor de ex Toro Rosso rijder goed vol te lopen. Zo zit hij ook in de simulator voor Ferrari en zal hij Alonso gaan vervangen bij Toyota in de WEC. Welke serie voorrang krijgt is nog niet geweten, want er zijn enkele clashes in de kalender tussen de Formule E en de WEC half december en eind maart.