Elfyn Evans moet ook de Rally van Duitsland aan zich voorbij laten gaan. De Welshman is nog niet hersteld van zijn rugblessure. Gus Greensmith zal net als in Finland zijn vervanger zijn.

Voor de Brit zal het zijn derde WK-manche zijn. “Net als iedereen hoopte ik de Elfyn terug fit voor deze wedstrijd zou raken. Ik vind het heel erg voor hem, maar het is belangrijk dat hij volledig kan herstellen. Tegelijk ben ik ook trots dat ik hem opnieuw mag vervangen. Voor mij is het nogmaals een grote kans en daarvoor wil ik het team bedanken.”

Greensmith krijgt in Duitsland zijn favoriete terrein voorgeschoteld. “Ik kijk er enorm naar uit wat ik met de Ford Fiesta WRC kan doen in Duitsland. Het is een evenement waar ik al wat ervaring opdeed en mijn laatste overwinning was ook op asfalt. Hopelijk kan ik er wat dichter bij de top aanleunen.”