In het Canadese Trois Rivières werd vandaag de tweede dag van de zevende manche van het Wereldkampioenschap rallycross afgewerkt. Op deze tweede dag zetten de Hyundai-rijders Timur Timerzyanov en Niclas Grönholm de toon voor GRX Taneco.

Na de vier heats was het de Fin Grönholm die de stand aanvoerde voor de Noor Andreas Bakkerud met zijn Audi S1 van Monster Energy RX Cartel. Belangrijkste wapenfeit was misschien wel dat de Zweed Timmy Hansen zich met zijn Peugeot 208 van MJP Racing net niet kon kwalificeren voor de halve finales. De oudste van de Hansen-broers moest vrede nemen met een 13de plek na heel wat tumult in zijn vierde reeks waarbij hij één van de voornaamste slachtoffers was. Ondertussen mocht zijn broer Kevin Hansen dankzij een 9de plek na de kwalificaties plaatsnemen op de laatste startrij in de eerste halve finale.

In de eerste halve finale zagen we de Rus Timur Timerzyanov winnen voor de Let Janis Baumanis met de Ford Fiesta van STARD. Kevin Hansen wist zich dankzij een derde plek nipt te plaatsen voor de finale. In de tweede halve finale stond er geen maat op de Noor Andreas Bakkerud. Het GCK-duo Guerlain Chicherit en Anton Marklund kwam over de streep als tweede en derde.

In de finale mochten Timeryanov en Bakkerud op de voorste rij plaatsnemen met Chicherit en Baumanis na hen. De laatste rij was voor Marklund en Hansen. Andreas Bakkerud en Janis Baumanis leidden na de eerste ronde terwijl Timerzyanov de eerste was om te jokeren, samen met Marklund.   Even later dook Kevin Hansen de joker in, maar bij het verlaten van de jokersectie kwam de Peugeot van de kampioenschapsleider vol in contact met de Renault Mégane van Marklund. Marklund ging rond en een ronde later ging ook Hansen nog eens in de fout wat het duo Bakkerud-Baumanis vrij spel gaf. Ondanks de druk van Baumanis kon Bakkerud het hoofd koel houden om zo naar zijn eerste overwinning sinds 2016 te rijden. Ook Baumanis was dolgelukkig met zijn tweede plek, zijn beste plaats ooit in het WK. Timerzyanov maakte het podium compleet voor GRX Taneco. Voor het contact met Marklund werd Kevin Hansen later nog gediskwalificeerd in de finale.

Dankzij zijn overwinning wipt Bakkerud over Timmy Hansen naar de tweede plek in de stand en verkleint hij zijn achterstand op Kevin Hansen tot 5 puntjes.

Onze landgenoot Guillaume De Ridder kon geen echte toptijden neerzetten en eindigde met zijn Renault Clio van GCK Academy als 14de.

Er zijn nog drie wedstrijden te rijden en de eerstvolgende vindt plaats in het Franse plaatsje Lohéac en dat tijdens het weekend van 31 augustus en 1 september.

(foto FIA World Rallycross)