In Canada, Trois Rivières, werden vandaag de eerste twee heats afgewerkt in het kader van het Wereldkampioenschap Rallycross. Het is de Fin Niclas Grönholm die na twee van vier te rijden reeksen de tabel aanvoert met zijn Hyundai i20 van GRX Taneco.

In de eerste heat moest Grönholm nog vrede nemen met een zesde stek terwijl de Noor Andreas Bakkerud met zijn Audi S1 van Monster Energy RX Cartel daar de snelste was, net voor zijn Britse teamgenoot Liam Doran. In de volgende reeks wist Grönholm dan de beste tijd neer te zetten voor de Fransman Guerlain Chicherit met de Renault Mégane van zijn eigen team GCK. Na twee heats is het dus Grönholm die leidt voor Bakkerud en de verrassend sterke Chicherit. De broers Timmy en Kevin Hansen zijn met hun Peugeot 208 voorlopig slechts 11de en 12de. Onze landgenoot Guillaume De Ridder is voorlopig 15de en moet zondag vol aan de bak om bij de eerste twaalf te geraken.

(foto FIA WorldRX)