Rallycross beleeft behoorlijk onzekere tijden in onze contreien. Zo wacht men in ons land wat het Glosso-circuit te Arendonk betreft nog steeds op definitief groen licht om het circuit opnieuw volledig te kunnen benutten en het bestuur van het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen wacht nog op een verlenging van de vergunning die eind dit jaar afloopt.

Ondertussen verspreidde het bestuur van  het Eurocircuit in het Nederlandse Valkenswaard vandaag het nieuws dat de resterende wedstrijden voor dit seizoen noodgedwongen worden geannuleerd. Op 11 augustus en 15 september is er dus zeker geen rallycross-activiteit te bespeuren. De Raad van State daar legde het bestuur regels op die het onmogelijk maakten om deftig een wedstrijd te kunnen organiseren. Hopelijk toont iemand daar op korte termijn nog zijn gezond verstand zodat men op het oudste permanente rallycross-circuit vanaf 2020 alsnog wedstrijden kan organiseren.

De integrale mededeling van het Eurocircuit:

Beste Rallycrossliefhebber,

 Ja, u leest het goed de wedstijden die gepland staan op 11 augustus en 15 september kunnen helaas niet doorgaan. Het bestuur is na lang wikken en wegen tot conclusie gekomen dat onder gegeven omstandigheden niet mogelijk is om een goede wedstrijd te organiseren.

Onlangs heeft de Raad van State uitgesproken dat het circuit maar 8 uur per week geopend mag zijn. (Gemeten van moment openen van de poort tot het sluiten van de poort). Het bestuur acht deze 8 uur te kort om binnen te komen, inschrijven, trainen en daarna de wedstijden te laten plaatsvinden en om vervolgens het circuit binnen de 8 uur weer te verlaten.

Het bestuur heeft vele scenario’s de revue laten passeren om te kijken of het toch haalbaar is om de wedstijden door te laten gaan. Van keuren, inschrijven en prijsuitreiking buiten het circuit tot geen pauze en geen baanonderhoud tijdens de wedstijd. Omdat we natuurlijk graag de wedstrijden zoals gepland door te laten gaan. Maar 8 uur is gewoon te kort om een goede, leuke en  veilige wedstrijd te houden.

Helaas hebben we in de vorige wedstijden al veel te veel credits opgebruikt. Wij kunnen ons niet permitteren om nog een keer buiten de regels te gaan en vervolgens een dwangsom opgelegd te krijgen. Want dat zou de consequentie zijn bij een overtreding van de 8 uur.

Daarnaast is de Gemeente Valkenswaard bezig met een nieuw bestemmingsplan voor het circuit. Elke misstap aan onze kant kan het imago schaden zowel bij de buurtbewoners als degene die voor de gemeente Valkenswaard aan het nieuwe bestemmingsplan aan het werken zijn.  Het nieuwe bestemmingsplan moet ons de ruimte gaan geven om in 2020 onze wedstrijden op een goede manier te kunnen organiseren.

Hoe het met het Nederlands kampioenschap zit weten wij ook nog niet, maar zal in overleg met  het sectiebestuur van de KNAF besproken worden. Om eenieder bij te praten zal er in oktober van dit jaar een bijeenkomst zijn om de laatste stand van zaken mede te delen en wat de plannen zijn voor 2020.

Hopende zo de rijders, baancommissarissen, vrijwilligers, buurtbewoners, gemeenteraadsleden, leden van KNAF en alle belangstellenden voldoende geïnformeerd te hebben.

Mocht je nog vragen hebben, stuur dan een mail naar: info@nrv.club

 

Met vriendelijke groet,
Bestuur NRV

(foto J Dingenen)