Eigenaars van de volledig elektrische Jaguar I-PACE hebben het nu makkelijker dan ooit dankzij een trio van functies die focussen op gebruik en kosten; de nieuwe online rijbereik-calculator, openbaar opladen tegen eenvoudige tarieven en de Go I-PACE app.

De nieuwe online rijbereik-calculator geeft gebruikers beter inzicht in de effecten die factoren zoals velggrootte, temperatuur en andere functies hebben op het rijbereik van 470 km (WLTP).

De nieuwe openbare oplaadservice met eenvoudige tarieven van Jaguar, voor IOS en Android, geeft eigenaars toegang tot meer dan 110.000 openbare oplaadpunten in heel Europa, met één maandelijkse factuur met PAYG-model of een vast abonnement.

Door het dagelijks gebruik in om het even welke wagen te meten, begrijpen potentiële kopers met de Go I-PACE app, voor IOS of Android. hoe de I-PACE zou passen in hun leven. De app berekent potentiële kostenbesparingen, hoeveel capaciteit van de batterij zou zijn gebruikt per rit en het aantal volledige oplaadbeurten dat noodzakelijk zou zijn om de cumulatieve afgelegde afstand te dekken, allemaal door de individuele gebruikersgegevens te traceren via de lokalisatiediensten op een smartphone.

Rob McKay, Head of e-Mobility Jaguar Land Rover: “Door deze digitale tools te gebruiken kunnen bestaande en potentiële klanten met grote precisie zien hoe een I-PACE zou passen in hun leven. Ze krijgen een realistisch beeld van hoe het rijbereik wordt beïnvloed door verschillende factoren. Voeg hierbij opladen tegen eenvoudige tarieven in heel Europa, en het was nooit makkelijker om de Jaguar I-PACE te bezitten en te gebruiken.

Uit gegevens verzameld door de Go I-PACE app van Jaguar is gebleken dat in België 83 procent van de eigenaars hun wekelijks afgelegde afstanden zou kunnen dekken met maximaal twee volledige oplaadbeurten, waarbij 46 procent slechts om de zeven dagen moet laden.

Uit meer dan 35.000 ritten geregistreerd door de intelligente smartphone-app bleek dat de gemiddelde gebruiker 348 km per week rijdt, met een gemiddelde rit van 13,5 km. Plus, met een door Jaguar goedgekeurde AC-wallbox (7 kW) thuis kunnen bestuurders van 0 tot 80 procent opladen in iets meer dan 10 uur – ideaal voor nachtelijke laadbeurten door de meerderheid van de EV-bestuurders.

Wanneer de auto ingeplugd is, kan de I-PACE-gebruiker bovendien zelf kiezen om hoe laat de auto begint op te laden, om zo voordeel te halen uit de goedkopere energieprijzen.

Joanna Hewitt, Digital Innovations, Jaguar Land Rover zei: “De Go I-PACE app werd ontworpen om aan te tonen hoe een EV voordeel kan bieden voor bestuurders, vooral bij het begrijpen van de impact van de rit op het rijbereik en hoe vaak ze hun wagen zouden moeten opladen. Als we naar de verzamelde gegevens kijken is het duidelijk dat de I-PACE niet alleen kostenefficiënt is, maar ook erg gebruiksvriendelijk.

De I-PACE beschikt ook over slimme technologieën om het rijbereik te vergroten zoals de preconditionering van de batterij die, wanneer de I-PACE aan een oplaadvoorziening hangt, automatisch de temperatuur van de batterij verhoogt of verlaagt om het rijbereik te optimaliseren voor de bestuurder vertrekt.

De Jaguar I-PACE is vanaf nu te bestellen in België vanaf €80.800. Meer info op www.jaguar.be.

(persbericht)