Het stof van de vorige wedstrijd is nog maar nauwelijks van de wagens gespoeld of de rallycross deelnemers zijn alweer terug op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen, deze keer voor de vierde manche van het regionale kampioenschap. Er moet nu stilaan gedacht worden aan het rapen van kampioenschapspunten voor wie nog een titel wil ambiëren.

 

Klasse C (Promotie): Thomassen heer en meester

Zo lijkt het wel. De Maasmechelaar met de snelle Honda CRX staat nu aan de leiding van de tussenstand in de klasse met 52 punten. Zes meer dan Devlin Thijs en zeven meer dan Danny Kunnen. Die concurrenten zal hij in het oog moeten houden want de symfonie was niet helemaal perfect voor uitvoerder Thomassen: op Glosso was er een koprol en in de vorige wedstrijd op Duivelsberg was het dan weer even schrikken toen een wiel afbrak. Naast Thijs en Kunnen is er dan ook nog Werner Nietvelt in de Honda Civic. Die lijkt het tempo van Thomassen aan te kunnen maar moest op de cruciale momenten telkens de duimen leggen.

Klasse A (-1600cc): Dexters op de proef gesteld

Didier Dexters en de Toyota MR2 kregen het zwaar te verduren tijdens de vorige race op het Duivelsbergcircuit. Hij moest oude rot Jacky Simons in de Toyota Corolla laten voorgaan, zowel in de reeksen als in de finale. De ironie is dat Simons won dankzij een alternator die hij leende van… Dexters, nadat zijn eigen exemplaar stuk ging. Dexters staat dan wel aan de leiding in de tussenstand maar de zege van Simons en de druk van Wouter Desender (Honda Civic) maken dat hij zich geen fouten kan veroorloven.

Klasse B (+1600cc): Goris nu aan de leiding

Vorig jaar was het voor de jonge Bart Goris in de Chevrolet Kalos een leerjaar en moest hij nog opkijken naar de snelle reeksen van Andy Leysen in de BMW M5. Maar dit seizoen heeft hij de snelheid gevonden. Met amper 20 jaar oud won hij de openingswedstrijd op Duivelsberg in maart.  Leysen zette orde op zaken in de tweede wedstrijd op Glosso maar gaf het dan weer weg in de derde race op Duivelsberg. Een foutje in de jokerronde en opnieuw ging Goris met de zege aan de haal. Komt er ook nog eens bij dat een Jonas Kemps in de BMW nooit op voorhand mag worden afgeschreven en dat ook nog anderen staan te dringen om op het podium te geraken. Het betekent dat het kampioenschap nog wijd open ligt met Goris nu aan kop met 57 punten, dat zijn er 7 meer dan Leysen en 17 meer dan Kemps.

Hoe dit alles verder verloopt dat kunnen fans en geïnteresseerden zelf komen bekijken op zaterdag 3 augustus, op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen.

(persbericht/ foto’s: P.Claesen)