Op het Britse circuit Lydden Hill nabij Dover werd vandaag de vierde ronde van de internationale rallycross-serie TitansRX afgewerkt. De Zweedse broers Kevin en Timmy Hansen maakten er een dubbel van nadat de Fin Toomas Heikkinen op zaterdag de winst pakte.

Het was de jongste Hansen, Kevin, die de finales domineerde. Kevin Hansen mocht in de finale vanop de eerste rij starten nadat hij zijn halve finale wist te winnen. In de ultieme finale ging Kevin er onmiddellijk vandoor terwijl zijn broer Timmy achter hem constant in gevecht was voor de tweede podiumplek met onder meer Toomas Heikkinen en Andrew Jordan. Terwijl Kevin Hansen na zeven ronden onbedreigd naar de zege kon rijden bleef het nagelbijten over wie de tweede plek zou behalen. Uiteindelijk bleef Timmy Hansen een fractie voor de Brit Andrew Jordan. Jordan wist op de valreep Heikkinen, tot dan leider in TitansRX, nog te verschalken voor de derde plek. Dankzij zijn winst in ronde vier wordt Kevin Hansen de nieuwe leider in TitansRX, met één puntje voorsprong op Heikkinen. Onder meer de Braziliaan Nelson Piquet JR kon vanuit de halve finale niet verder doorstoten, hij moest opgeven met technische problemen. Tamara Molinaro, ook rally-rijdster, was toe aan haar tweede finale op rij.


Er waren in Lydden ook support-races voor de klassen Supercars, Retro 2WD, groep B en Suzuki Swift Juniors. Bij de Supercars was de Duitser René Munnicj, actief in EuroRX, alle Britten te snel af. In de klasse Retro 2wd was onze landgenoot Jos Sterkens aan het feest.

(foto’s J Dingenen)