Er staan drie Abarth 124 rally aan de start van de Rally di Roma Capitale, de vijfde manche van het ERC en de vierde afspraak in de Abarth Rally Cup, het merkkampioenschap van Abarth.

Het is een race waarin de Abarth 124 zijn vechtlust en concurrentievermogen al heeft laten zien in 2017 en 2018, met zijn prestaties in de FIA R-GT Cup. Daarin werd in 2017 Fabrizio Andolfi kampioen en kwamen Andrea Nucita en Andrea Modanesi op de tweede plaats. In 2018 moesten Modanesi en Andrea Nucita het Franse team van Milano Racing met Raphaël Astier laten voorgaan. Astier won toen de FIA R-GT Cup.

Het parcours van de Rally di Roma Capitale omvat vrij lange speciale etappes waarin snelle stukken worden afgewisseld met technische, op grillige wegen waar het soms zoeken is naar grip. Deze wisselende omstandigheden liggen de ‘spider’ uitstekend, dankzij zijn evenwicht, de manier waarop hij zijn vermogen levert en de mogelijkheid om onmiddellijk de parameters voor het motorvermogen en de kalibratie van de transmissie aan te passen. Deze kenmerken laten de auto optimaal presteren. Dat heeft hij al laten zien in moeilijke scenario’s zoals het ijs en de sneeuw van de winterraces.
Tijdens de Rally di Roma Capitale debuteert Francesco Italo Senesi als sportdirecteur en opvolger van Giovanni Bernacchini. Senesi heeft een rijke carrière bij Abarth achter de rug, onder andere naast Bernacchini in de sportafdeling en bij de ontwikkeling van het sportproject voor Abarth-klanten.
In de Italiaanse manche van het Europees Kampioenschap nemen drie Abarth 124 rally’s deel. Het eerste team bestaat uit de Italiaan Andrea Nucita en de Roemeense Alina Pop, in een 124 rally van het Bernini Rally Team. Nucita voert het klassement in de Abarth Rally Cup aan, vóór het Poolse tweetal Dariusz Polonski en Lukasz Sitek van het team Rallytechnology.

Ook voor ERC2 succes

Een primeur tijdens de rally van Rome is het debuut van het Italiaanse duo Zelindo Melegari en Corrado Bonato, die met de derde Abarth 124 rally rijden.
Andrea Nucita (Bernini Rally): “Natuurlijk gaan we niet alleen in de Abarth Rally Cup, maar ook in het ERC2 voor succes. In het klassement staan we met de andere twee dicht opeen en dit parcours ligt onze auto.
Zelindo Melegari (Bernini Rally): “Ik wil de Abarth 124 rally graag eens op het asfalt uitproberen. Dit is een fantastische auto, een plezier om mee te rijden op dit soort parcours. Bovendien is het nogal spannend om als Italiaanse coureur in een Italiaanse auto te rijden”.
Dariusz Polonski: “Ik heb meer ervaring op asfalt dan op onverharde wegen, maar niet met de Abarth 124 rally: daarmee heb ik twee races op onverharde wegen en slechts één op asfalt gereden. In Rome verwacht ik dat de Italianen razendsnel zullen zijn.

De Rally di Roma Capitale start op vrijdag 19 juli om 19 u. bij de Engelenburcht. Zaterdag wordt de eerste etappe gereden, die om 8 u. in Fiuggi vertrekt en na 6 uur speciale etappes om 20.40 u. aankomt. Zondag, de laatste dag, wordt om 7.30 u. in Fiuggi vertrokken en komen de deelnemers om 20.30 u. aan in Lido di Ostia, na 10 speciale etappes. De totale route strekt zich uit over 850 km, waarvan 203 tegen de klok, en 16 speciale etappes.

(persbericht)

Klassement van de Abarth Rally Cup vóór de Rally di Roma Capitale: 1. Nucita (ITA) 62; 2. Polonski-Sitek (POL) 51; 3. Monarri-Chamorro (SPA) 25; 4. Garcia Perez-Diaz Negrin (SPA) 18; 5. Nitišs- Kulšs (LVA) 15.