De hoofdmoot van de autosportactie dit weekend ligt in Nederland, meer bepaald op het TT Circuit Assen. Vandaag werden daar de vrije trainingen afgewerkt. Naast het DTM zijn er onder meer ook de W Series en de Porsche Carrera Cup Benelux.

Foto: © DTM

In de eerste vrije sessie van het DTM, dat overigens voor het eerst in Assen racet, was de Fransman Loïc Duval in zijn Audi RS5 DTM de snelste, voor merkgenoten Nico Müller en Robin Frijns, die uiteraard thuis racet. Timo Glock was de beste vertegenwoordiger van BMW. WRT Audi deed het goed met de plaatsen zes en acht, voor Fittipaldi en Aberdein, RBM BMW zocht naar het ritme met plaatsen vanaf de 14de stek. Thuisrijder Frijns was de beste in de tweede sessie, voor Muller en Duval. Glock was als vijfde weer de beste in een BMW.

In de Porsche Carrera Cup Benelux, met amper 14 deelnemers, was de beste tijd in de eerste sessie voor Max van Splunteren, de nummer twee in de puntenstand. Dylan Derdaele, de leider in de serie, was als vijfde de beste Belg. van Splunteren deed dat nog eens over in de tweede sessie, met Derdaele nu op vier. In de W Series tot slot, was de Finse Emma Kimilainen, what’s in a name, de beste, Beitske Visser tikte aan als vierde en Sarah Bovy als 18de.

Morgen staan de kwalificaties en eerste races op het programma.