Luca Engstler haalde zijn eerste zege in de TCR Europe na een zeer chaotische tweede race op de Red Bull Ring. De regen zorgde voor heel wat incidenten in een deelnemersveld dat op slicks stond.

Er was een lange reeks aan incidenten, fouten en aanrijdingen die het klassement voortdurend op zijn kop zette. Tom Coronel leidde het grootste deel van de wedstrijd maar incasseerde een drive-through omdat zijn crew nog na het 5 miuten bord aan de wagen werkte. Luca Filippi en Engstler vochten het dan uit voor de leiding. De Italiaan ging in de strijd spinnend van de baan, een incident dat nog “in onderzoek” is… Uiteindelijk mocht Luca Engstler (M1RA Motorsport, Hyundai i30 N) op de hoogste podiumtrede, met naast zich  Josh Files  (Target Competition, Hyundai i30 N) en Alex Morgan (Wolf-Power Racing, CUPRA).

Bij de Belgen was opnieuw Maxime Potty, op de WRT Volkswagen Golf GTI TCR de beste landgenoot op een 8ste plaats. Gilles Magnus moest de Comtoyou Audi aan de kant zetten in de 6de ronde.

Met de huidige uitslag zou de kampioenschapsstand er als volgt uitzien: Files met 194 punten voor Engstler (158) en Briché (154). Het is echter niet uitgesloten dat er vanavond nog bestraffingen volgen.

(foto: europe tcrseries.com)