FIA Formula 2 – Jack Aitken (Campos) hernieuwde op Silverstone met de zege. Hij won de F2 race voor Louis Deletraz (Carlin) en Nyck De Vries (ART). Aitken, vertrokken als vierde, ging al snel in de aanval bij De Vries, zette de Nederlander met een mooi maneuver opzij in de zesde ronde en ging dan op jacht naar leider Deletraz. Toen die zijn banden erdoor zaten nam Aitken over. In het kampioenschap blijft De Vries aan de leiding met 170 punten, voor Latifi (139) en Ghiotto (122). De Formule 2 zien we pas terug op de Hungaroring, begin augustus. De serie slaat de verplaatsing naar Hockenheim over.

FIA Formula 3 – Leonardo Pulcini (Hitech) won in grootse stijl in de F3. Vijfde op de grid, baande hij zich een weg naar de kop van het veld, voorbij Pedro Piquet en leider Liam Lawson (MP Motorsport), om daarna alleen het gat te slaan. De dreiging kwam tegen het einde van de race toen de Rus Robert Shwarzman (Prema) nog sterk kwam opzetten. Maar Pulcini won, voor Shwarzman en Lawson. Shwarzman blijft leider in het kampioenschap met 114 punten, voor Daruvala (102) en Armstrong (77). Net als de F2 slaat de F3 het weekend op Hockenheim over om opnieuw aan te knopen met de Grand Prix weekends op de Hungaroring. (foto: fiaformula3.com)

Porsche Supercup – Zege voor Ayhancan Güven in moeilijke omstandigheden. Lichte regen bevochtigde de baan in de eindfase van de wedstrijd maar Güven hield het hoofd koel en finishte voor de Fransman Andlauer en Florian Latorre. Andlauer doet de beste zaak want hij neemt in het kampioenschap de leiding over van Ammermuller.

Super Formula – Overtuigende zege voor Alex Palou (Nakajima Racing – Honda) die op de omloop van Fuji het weekend domineerde. De Spanjaard won met ruime marge voor Sho Tsuboi (P.mu/cerumo.INGING – Toyota) en Nick Cassidy (Team Tom’s – Toyota). Naoki Yamamoto (Dandelion Racing – Honda) eindigde als 11de maar blijft de leider in de tussenstand, met 27 punten voor Nick Cassidy (22).

Indycar – Simon Pagenaud (Penske) haalde de pole op Toronto. Hij ging voor aan Scott Dixon (Chip Ganassi Racing) en Felix Rosenqvist. De andere protagonisten liepen tegen problemen aan. Zo tikte Rossi de muur evenals Ryan Hunter-Reay. Eerder hadden ook Sato en Bourdais “contact”. Toen na de vrije training de Japanner verhaal kwam halen bij de Fransman kwam het tot een handgemeen. Wie de talenten van de heren als “Ultimate Fighter” wil zien kan hier terecht…