Lewis Hamilton (Mercedes) heeft dankzij een zesde overwinning in de Grote Prijs Formule 1 van Groot-Brittannië een nieuw record op zijn bijgeschreven. Dankzij een tussenkomst van de safety car bleef hij in Silverstone zijn teamgenoot Valtteri Bottas voor.

Bottas vertrok op pole en vocht in de beginfase met Hamilton om de leiding, maar werd genekt door een spin van Sauber-rijder Antonio Giovinazzi. De safety car kwam de baan op en daardoor kon Hamilton naar de pits voor zijn enige pitstop. In de allerlaatste ronde zette Hamilton zijn zege wel nog kracht bij door dankzij de snelste raceronde een extra WK-punt te scoren. Zijn voorsprong op Bottas in de WK-tussenstand bedraagt daardoor 39 punten.

Aanrijding

Het gevecht van de race was dat tussen Ferrari-rijder Charles Leclerc en de Red Bull van Max Verstappen. De twee jonge wolven zorgden voor een fantastisch duel en hielden het bovendien ook fair. Dat geldt niet voor Sebastian Vettel (Ferrari), die in tegenstelling tot Leclerc een aanrijding met Verstappen niet wist te vermijden en geen punten scoorde.

Verstappen leek lang op weg naar het podium maar raakte door het incident niet verder dan de vijfde plek, terwijl Leclerc naar het podium reed. Verstappen werd voorafgegaan door zijn teamgenoot Pierre Gasly.

Carlos Sainz scoorde met een zesde plek mooie punten voor McLaren en bleef de Renault van Daniel Ricciardo en de Sauber van Kimi Raikkonen voor. Ook Daniil Kvyat (Toro Rosso) en Nico Hülkenberg (Renault) reden naar de punten.

Foto © Mercedes AMG F1