• FIA Formula 2 – De Italiaan Dorian Boccolacci is terug in de F2 bij Trident. Geldproblemen zorgden ervoor dat op Spielberg zijn zitje bij Campos naar Arjun Maini ging. Ondertussen is er nieuw geld toegestroomd en gaat Boccolaccio van start bij het Italiaanse Trident. Bij MP Motorsport is dan weer Mahaveer Raghunathan terug, die een schorsing voor een race moest uitzitten omdat hij over de toegestane limiet van 12 strafpunten op zijn licentie was gegaan.
  • FIA Formula 3 – Een andere Italiaan, Federico Malvestiti, bereikte een akkoord met het Zwitserse team Jenzer en zal in de FIA F3 alvast de races afwerken op Silverstone. Hij bemant er de wagen die werd vrijgelaten door een Artem Petrov in geldnood.
  • FIA Formula 2 – Nyck De Vries gaat in Silverstone op jacht naar een record. Als hij er wint dan zal hij met 8 zeges op gelijke hoogte staan met Artem Markelov voor het meeste aantal overwinningen in F2 (niet te verwarren met GP2!). Als hij beide races wint dan gaat hij voorbij aan de Rus. De Vries heeft in de tussenstand op dit moment 37 punten voorsprong op de Canadees Nicholas Latifi en de Nederlander lag met 95 rondes (op een totaal van 357) ook al het meeste aan kop van het hele seizoen.
  • FIA Formula 3 – Robert Shwartzman en zijn Prema teamgenoot Jehan Daruvala dobbelen in de FIA F3 verder om het kampioenschap. Slechts 8 punten scheiden de beide kemphanen. Maar vorig weekend scoorde de Est Jüri Vips het maximum van het hele seizoen, 31 punten in een weekend, en dat brengt hem meteen in de achtervolging! Vips, uitkomende voor Hitech, was trouwens de enige niet-Prema rijder die dit seizoen kon winnen.

(foto: fiaformula3.com)