De Silk Way Rally is halfweg. Nasser Al-Attiyah, op de Overdrive Toyota Hilux, haalde zijn vijfde zege in evenveel etappes. De leider in de race gaat het vanaf nu anders aanpakken…

Eindeloze vlaktes en steppesporen, in een zinderende hitte. Dat stond er op het programma in de vijfde etappe. Een etappe die opnieuw op naam kwam van Nasser Al-Attiyah en co Matthieu Baumel op de Overdrive Toyota Hilux. “We zijn op een punt aangekomen dat we geen onnodige risico’s meer gaan nemen”, sprak Mathieu Baumel. De rally is nu halfweg en het leidende duo, dominant met vijf zeges in vijf etappes, is dus klaar om van tactiek te veranderen. Vanaf nu wordt de wedstrijd van dag tot dag bekeken.

Een mooie tweede plaats was er voor de CR6 SRT buggy van Mathieu Serradori en onze landgenoot Fabian Lurquin. “Een geweldige etappe. We gingen heel wat auto’s en trucks voorbij. Dat was niet zonder risico. Ik zag dat we 192 km/u haalden toen we een Kamaz vrachtwagen voorbij staken! Maar Fabian navigeerde perfect en eigenlijk hoopten we op een etappezege“, sprak de Fransman. Ze eindigden voor de andere Overdrive Toyota Hilux van Erik Van Loon, opnieuw slachtoffer van een lekke band. Achter Al-Attiyah blijft het spannend want daar staan vijf wagens binnen de 15 minuten van elkaar!

Morgen gaat het van Mandalgovi naar Dalanzadgad, over 411 kilometer die bijna allemaal (408 km) tegen de chrono lopen. Het worden snelle en brede steppewegen waar men bij de richtingsveranderingen niet lang zal mogen twijfelen en waar dus de navigatie belangrijk zal worden.

(foto:cc0)