De deelnemers aan TCR Europe zitten dit weekend op de Red Bull Ring halverwege het seizoen. Men kan nu al stellen dat Gilles Magnus, vertegenwoordiger van het RACB National Team in het toerwagenkampioenschap, één van de revelaties van dit jaar is. Eind deze hoopt de rijder van de zwart-geel-rode Audi RS 3 LMS zijn tweede plaats in de tussenstand te verstevigen en misschien zelfs enkele punten op de leider goed te maken.

Pole, zege… en de Brabançonne: dat waren de hoogtepunten van het weekend van Gilles Magnus in Spa, tijdens de doortocht van TCR Europe en TCR Benelux op de Ardense omloop, begin juni. Na drie van de zes meetings in het Europese kampioenschap prijkt de Belg op een stevige tweede plaats in de tussenstand. Iedereen kent zijn vastberadenheid, en weet dus dat hij het daar niet wil bij laten…

Het wordt mijn eerste wedstrijd op dit circuit in de Oostenrijkse bergen”, stelt de Antwerpenaar. “Toch is dit niet helemaal onbekend terrein voor mij. In maart kon ik hier met het Comtoyou team immers een testdag afwerken. Die bleek heel waardevol en hoewel er nogal wat toerwagenspecialisten op de baan waren, bleken we toch één van de snelste wagens op de baan. Ik denk dat die ervaring ons dit weekend goed van pas zal komen. In maart heerste er een mooi lenteweertje en voor de volgende dagen worden er relatief frisse temperaturen voorspeld. De afstellingen van maart zouden dus wel handig kunnen blijken.

Op technisch vlak ziet het er echter anders uit. “In Francorchamps hadden we geen ballast in de wagen, maar voor de race in Oostenrijk krijgen we 50 kg. ‘compensation weight’ aan boord. Dat is enorm en zal het rijgedrag van de wagen danig veranderen.” Een vaststelling die de jonge Belg echter alleen maar extra motiveert. “Op papier is de Red Bull Ring een circuit dat perfect bij onze Audi RS 3 LMS past. Ik wil dan ook enkele belangrijke punten scoren, die later dit seizoen wel eens heel nuttig zouden kunnen blijken. Toch wil ik geen onbezonnen risico’s nemen. Vanaf nu rijd ik echt met het kampioenschap in het achterhoofd.

 

(persbericht)