Dit weekend lijkt het er echt op alsof de kalendermaker een zomers superweekend heeft willen samenstellen. Beginnen doen we uiteraard in Silverstone, waar de F1 neerstrijkt. De Britse omloop heeft zijn overeenkomst met de F1 overigens voor meerdere jaren verlengd. In New-York wordt dan weer beslist over de titel in de Formula E.

In Engeland is er uiteraard ook actie met F2, F3 en de Porsche Supercup. Ook in Fuji en Toronto wordt er met snelle eenzitters geracet, uiteraard in de Super Formula en Indy. Formula 3 Open is er dan weer in Oostenrijk, tijdens de meeting van de 200ste GT Open-race. Ook de Europese TCR vervoegt er het leuke programma. Dichter bij huis zijn mooie weekends in Spa (VW Fun Cup, Belcar en BGDC) en Zandvoort (Fiesta Cup, Supercar Challenge, Mazda Cup en Blancpain GT World Challenge). Nog in Nederland, maar dan in Venray is er de Europese Nascar. En de VLN herneemt na de 24 Uur van de Nürburgring, al is het startveld traditiegetrouw minder internationaal dan tot de uithoudingsklassieker. Regionaal is er tot slot de TBR Rallysprint.

Formula E New-York: Vandoorne wil scoren