Voor het eerst dit seizoen trekt het Belcar Endurance Championship over de Limburgse grenzen en dat met een startveld dat qua kwantiteit iets moet inboeten tegenover de wedstrijden op Circuit Zolder. Tussen de 35 en 40 wagens maken de verplaatsing naar de Ardennen.

In Belcar 1 zien we acht Norma M20 FC, naast één Radical, met één gast, de wagen van QM Development in de handen van Olivier en Jan Janart, naast Martin Quartier. Verder zien we de usual suspects, waaronder de titelkandidaten van PK Carsport, Krafft Racing en Deldicheracing. In Belcar 2 is het bijltjesdag, met amper nog twee Porsche 991, tegen vier Porsche Cayman en één oudere Porsche 996. Ook bloedarmoede is er in Belcar 4, met enkel de twee, weliswaar mooie, Mercedes AMG-GT4. Getspeed pakt dus sowieso zijn derde opeenvolgende zege in GT4.

In Belcar 3 zien we nog steeds een mix van een viertal exoten en de vier Lamborghini SuperTrofeo, al is het hoogst onzeker dat EMG Motorsport nog aan de start verschijnt. In Belcar 5 (zeven wagens) en 6 (vijf wagens) zien we zoals steeds een aardig gestoffeerd deelnemersveld met vooral BMW M235i en BMW Clubsport. Vandaag, donderdag, zijn er betalende vrije trainingen, terwijl de eerste vrije sessie van de meeting vrijdag om 9u30 start en dat voor goed een uur. De kwalificaties volgen vrijdag om 14u10, terwijl de race zaterdag plaats vindt, tussen 11u30 en 14u30.