Start en finish lagen deze keer slechts twee kilometers uit elkaar voor deze lus rond het bivak van Ulaanbataar. Nasser Al-Attiyah en Mathieu Baumel (Toyota Gazoo Racing Overdrive) zetten hun dominantie in het klassement voor de wagens verder met een vierde etappezege.

Al-Attiyah legde de lus van 470 kilometer rond de Mongoolse hoofdstad af aan een ongelooflijk gemiddelde van 120 km/u! Dat de Overdrive Toyota Hilux wagens top waren, werd bewezen door de tweede plaats van Eric Van Loon en Sébastien Delaunay. Daarachter was het een buggy festival met de Chinees Liu Kun (Hanwei SMG) en de Optimus van Jérôme Pélichet. Te noteren dat Mathieu Serradori, op de Buggy CR6 SRT bijgestaan door onze landgenoot Fabian Lurquin, veel tijd verloor met een defect aan het gaspedaal.

Morgen is er een etappe van 364 kilometer, 337 daarvan tegen de klok, van Ulaanbataar tot Mandalgovi. Een parcours met veel off-road doorheen heuvels en steppe naar een hoogvlakte van 1600 meter. De hitte zal de grootste vijand worden.

(foto Van Loon: Overdrive Racing)