De GT Open is een kampioenschap dat al meer dan tien seizoenen bestaat en ondanks de stevige concurrentie van series als ADAC GT en zeker de Blancpain GT, is CEO Jesus Pareja er steeds in geslaagd een aardig deelnemersveld bijeen te krijgen. De tweede race van het komende weekend in Oostenrijk is meteen de 200ste uit het bestaan van de GT-serie.

“Tweehonderd races, dat is ook voor ons een mijlpaal”, aldus CEO Jesus Pareja. “De tijd vliegt en ik vind het onvoorstelbaar dat we dat cijfer al bereiken. De GT Open blijft groeien en vernieuwen en we blijven de blik op de toekomst hebben.

De eerste wedstrijd van de GT Open vond plaats in Monza, op 1 april 2006 en ging toen naar de Ferrari F430 van Scuderia Playteam met Alessandro Pier Guidi en Michele Bartyan achter het stuur. De 100ste race was zes seizoenen later voor de Villois Racing Aston Martin Vantage van Matteo Malucelli en Álvaro Barba in Hongarije. Ondertussen zijn we nog eens zeven seizoenen later en de GT Open schrijft dus race 199 en 200 op de Red Bull Ring in het gouden boek bij. Andrea Montermini won ondertussen twee titels en 20 races en is zo de meest succesvolle rijder van het kampioenschap. Miguel Ramos volgt met 17 zeges op drie lengtes.Ook Joël Camathias won twee titels, maar kon ‘maar’ 12 maal winnen.

De eerste Belg op de erelijst is Maxime Soulet, met drie zeges, Enzo Ide won één race algemeen. Bij de teams leidt AF Corse de ranglijst met 23 zeges en Ferrari steekt met kop en schouders boven de concurrentie uit met 97 overwinningen, tegen 33 voor Porsche…