Zondagavond kennen we de nieuwe kampioen in de FIA Formula E. Het wordt de vijfde kampioen al, de eerste in de GEN2-wagens. De kans is groot dat we voor het eerst een kampioen krijgen die al eens bekroond is, want de Fransman Jean-Eric Vergne (DS) is de regerende kampioen en telt voor de dubbele afspraak in New-York 32 punten meer dan Lucas di Grassi (Audi) en hij werd kampioen in het derde seizoen.

Het seizoen is voorbij gevlogen en we zijn alweer op weg naar New-York. Het is een geweldig seizoen geweest voor het hele team en met de steun van een constructeur hebben we een enorme stap voorwaarts gezet. Ik kan mijn titel verlengen in New-York en het team kan de constructeurstitel pakken, waar het verleden seizoen net naast greep. We gaan de finale aanpakken zoals iedere andere race en wat telt is punten pakken”, vertelt Vergne voor afreizen naar de VS. Het is DS versus Audi over heel de lijn, want ook bij teams gaat het tussen de Fransen en de Duitsers. “Zolang we een kans maken, zullen we ons 100% geven”, weet Di Grassi.

Met nog 48 punten te verdienen, komen theoretisch Mitch Evans (Jaguar), André Lotterer (DS), Antonio Felix Da Costa (BMW) en Robin Frijns (Virgin) ook nog in aanmerking voor de titel. Jérôme d’Ambrosio (Mahindra) moet vechten voor zijn plek in de top-10 en Stoffel Vandoorne (HWA) zal zeker trachten zijn seizoen nog wat kleur te geven.