Het is stilaan een vast gegeven aan het worden dat de wedstrijd na de grote afspraak in Ieper, de TBR Rallysprint wordt in Oekene. Zondag 14 juli is Team Bassin Roeselare weer aan zet.

Wie de historiek van deze wedstrijd, ooit de TBR Rally, dan de Rallysprint van Oekene en dan terug de TBR Rallysprint, erop naleest zal merken dat doorheen de jaren de organisatie zowat alle plagen van Egypte heeft moeten doorstaan. Maar ieder jaar weer vindt de TBR organisatie, met als uithangborden Hans Degryse en Rik Clinckemaillie, de motivatie om een nieuwe wedstrijd op poten te zetten.

Op zondag 14 juli wordt de TBR Rallysprint wordt verreden over vier passages van de 13,15 kilometer lange klassementsproef, die voor het grootste deel op grondgebied Oekene, nabij Roeselare ligt. En opgelet, want er is een maximum rijtijd van 26 minuten voor elke gechronometreerde rit!

Met de TBR Rallysprint keren we terug naar de grondvesten van het VAS kampioenschap: een regionale wedstrijd met veel lokale verankering, zonder de grote “nationale” vedetten. Een wedstrijd die dus zeer open ligt en waar ook de bescheiden lokale rijders een zeer goed resultaat kunnen zetten. Als er een zegefavoriet uitspringt, dan is het wel Niels Reynvoet, die met Arne Casier de start neemt op een Skoda Fabia R5. Daarachter moeten we vooral kijken naar de snelle Mitsubishi Lancer Evo’s van o.a. Lorenzo Bossu (Evo 9) en Steve Bécaert (Evo X), al mogen we op het snelle parcours van Oekene zeker de Porsche 997 GT3 van Peter Demeyere niet uit het oog verliezen. En verder mag u een greep favorieten kiezen uit een heel peloton van snelle en krachtige BMW’s, zoals Brecht Hoorne, Didier Spillebeen, Brecht Lievens, Serge Dumortier… Voor we het vergeten: ook de Engelsen van het FIRC zijn weer van de partij en ene mijnheer David Campling zou met zijn Subaru Impreza WRC S10 wel eens een echte podiumkandidaat kunnen worden.

Keuze aan favorieten te over dus. Zondag rijden de eerste wagens over het startpodium om 8u25 om de eerste passage te beginnen vanaf 8u33. Om 16u37 wordt in principe de laatste ronde ingezet en daarna zouden we de winnaar van de TBR Rallysprint moeten kennen.

(vas)