De 24 Uur van de Nürburgring ligt al even achter ons. Autosportwereld.be trok naar de Duitse omloop met 2 wagens, een Audi A5 Sportback g-tron en een Jeep Wrangler Sahara, twee compleet verschillende wagens die werkelijk niets met elkaar gemeen hebben.

De Audi was onze metgezel tijdens de rit naar de Ring. Dankzij het combineren van CNG met benzine kan je met de g-tron 500 kilometer rijden zonder te moeten stoppen. Dit aan een zeer economisch en ecologisch verbruik in alle nodige comfort en met een prijs per kilometer die een glimlach op je gezicht tovert.

Eenmaal aangekomen op de bestemming wisselden we de Audi in voor een Jeep Wrangler Sahara om de ruwe wegen rond het circuit te verkennen. Als fotograaf was deze offroader een groot geschenk. De Nordschleife kent geen service roads zoals je deze vaak op de andere circuits terugvindt. Enkel bos en zandwegen met steile hellingen zijn er aan de orde. Een ware uitdaging om op locatie te geraken. De Jeep wist ons echter overal vlekkeloos te brengen in de offroad stand.