De passage van de oldtimer rally Pekin to Paris 2019 ging niet onopgemerkt voorbij op de Grote Markt van Ieper. Heel wat volk kwam kijken naar prachtige oude wagens met aan boord de avontuurlijk aangelegde bemanningen.

Ze waren al 35 dagen onderweg en kwamen deze zaterdag van Wolfsburg in Duitsland over Luik naar Ieper. En het is nog niet gedaan want op zondag rest er nog de laatste etappe van Ieper naar Parijs.

Aan de leiding bij de “Classics” het Australische duo Gerry Crown en Matt Bryson op een typische Leyland P76. Met Filip Engelen en Ann Gilis op hun Datsun 240Z hebben we op de vierde plaats een Belgische afvaardiging aan de voet van het podium.
Eenzelfde scenario bij de klasse “Vintage” waar het duo Graham en Marina Goodwin met de nummer 12 Bentley Super Sport het klassement leidt met deze keer de Belgische Patrick Debussere en Bernard Vereenooghe die de vierde plaats bezetten met hun Dodge Roadster (eerste in hun klasse C trouwens).

De verhalen waren legio. Van kamperen met je vader in een tentje in Mongolië tot het rechten van een steekas langs de weg in Kazachstan. Het echte werk dus. De organisatie slaagde er niettemin in om van de 105 starters er alsnog 100 tot de de Grote Markt van Ieper te loodsen. Ze kregen er een warm welkom met veel zon en veel volk, waarbij vooral de Belgen op uitgebreid applaus mochten rekenen.

(foto’s: Willy Bouchez)