In het Zweedse Höljes reden de WK-jongens vandaag  hun eerste reeksen in het kader van de zesde manche van het Wereldkampioenschap rallycross. En het is de Noor Andreas Bakkerud die met zijn Audi S1 voor Monster RX Cartel leidt na twee verreden heats.

Bakkerud was de snelste in de eerste reeks van de dag en ondanks een twaalfde tijd in de volgende heat was dat voldoende om als leider op zondag aan dag twee te beginnen. Na Bakkerud is het de Zweed Anton Marklund die met zijn Renault Mégane van GCK de tweede plaats bekleedt voor de wel erg verrassende Nederlander Kevin Abbring met de Skoda Fabia van ES Motorsport. De broers Kevin en Timmy Hansen vinden we met hun Peugeot slechts terug op  respectievelijk de 9de en 16de plek. Onze landgenoot Guillaume De Ridder verging het nog slechter. Hij moest met een lekke band zijn eerste reeks afwerken wat uiteraard nefast was voor zijn tijd en in reeks twee kon hij zelfs niet finishen wegens koppelingsproblemen. De magie lijkt voor De Ridder dus ver weg daar in de Zweedse bossen.

De Europese Super-rijders werkten reeds drie van de vier te rijden reeksen af, net als de RX2-rijders. De rijders in Super1600 reden reeds alle vier hun reeksen. Voor hen resten er nog de (halve) finales op zondag. Bij de Europese Supercars is het de Zweed Robin Larsson die met zijn Audi leidt na twee besttijden en 1 tweede tijd. In Super1600 is het de Rus Aydar Nuriev die met zijn Audi A1 de rangschikking aanvoert en in RX2 is de Fin Jesse Kallio voorlopig de beste. Onze landgenoot Steve Volders is volop in strijd voor een plek bij de eerste twaalf die recht zou geven op een plek in de halve finales. Volders is constant en reed achtereenvolgens naar een 14de, 9de en 12 de tijd. Daarmee is hij 15de maar telt hij slechts 4 punten minder dan de 12de. Zondagochtend valt de beslissing in de vierde heat.

 

(foto’s Johnny Loix)