Op het Goodwood Festival of Speed werd een Ford GT MkII voor circuit voorgesteld. Op deze wagen geen beperkingen, en 700 pk uit de 3.5-liter turbomotor. Het is een creatie van Ford Performance en Multimatic.

Ford wil tonen waartoe de GT in staat is als hij niet wordt beperkt door de reglementen. De wagen heeft een herwerkte carrosserie, een grotere achtervleugel en een nieuwe diffuser, alles goed voor 400 keer meer downforce dan het oude model!

De 3.5-liter Ecoboost motor, niet gebonden aan de Balance of Performance, levert 700 pk. Om oververhitting van de motor te voorkomen werd er een luchtinlaat voorzien op het dak die werkt met een vernieuwend systeem dat water vernevelt. Bovendien is de wagen 90 kilogram lichter geworden.

De Ford GT MkII wordt slechts op 45 exemplaren gebouwd en zet de koper 1,2 miljoen dollar terug, btw niet inbegrepen.

(foto’s: Ford)