Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq hebben op dit ogenblik de wind in de rug. Na in vier nationale rally’s evenveel keer op het podium te hebben gestaan, verwachten de twee kerels van 23 heel wat van deze Renties Ypres Rally.

“We trekken vol vertrouwen naar de start”, bevestigt de rijder van ŠKODA België. “We zitten goed in het ritme, we hebben de wedstrijd goed voorbereid… Kortom, we hebben alle troeven in handen. Maar we weten ook maar al te goed dat Ieper een lastige rally is, waarin je altijd voor 100 procent gefocust moet zijn. De grachten liggen er niet aantrekkelijk bij en elke fout betaal je cash.”

Als winnaar van de Rally van Wervik, een regionale wedstrijd die als ideale voorbereiding op Ieper wordt beschouwd, begint Sébastien niet te dromen. “Die overwinning in Wervik was nogal onverwacht”, geeft hij toe. “We stonden er aan de start met de bedoeling een testprogramma af te werken, en daar hebben we ons ook aan gehouden, zonder teveel naar de tijden van de andere rijders te kijken. Zo hebben we geen enkele keer nieuwe banden laten monteren. Winnen was dus een – leuke – verrassing. Ik heb in Wervik ook kunnen vaststellen dat Freddy – derde op slechts zes seconden – nog heel snel kan gaan. Ik vind het schitterend dat we samen een rally kunnen rijden, en ik ben heel blij dat hij in Ieper aan de start staat, want die wedstrijd is toch heel bijzonder voor hem! Ik denk dat zijn aanwezigheid ook voor ons van groot nut zal zijn. We zullen elkaar maximaal helpen – alhoewel ik denk dat het vooral hij zal zijn die mij helpt – en daar zullen we allebei beter van worden. Het wordt niet leerling tégen meester, maar eerder leerling en meester samen om zo te proberen ŠKODA België een zo goed mogelijk resultaat te bezorgen.”

Vorig jaar finishten Sébastien en Thomas in de top-5, deze keer dromen ze van een podium. “Maar de concurrentie is heel zwaar”, weet de corijder. “Craig Breen, Kevin Abbring, Ole Christian Veiby en de beste Britten vormen allemaal een internationale referentie. Van Belgische kant zijn er uiteraard ook Kris Princen, Vincent Verschueren of Kevin Demaerschalk… Zonder Freddy en Pieter te vergeten, want wat ze ook mogen beweren, ze zullen zeker bij de besten zijn! Het zal er heet aan toe gaan… in alle betekenissen van het woord. De hitte wordt een extra element waar we rekening zullen moeten mee houden. Ik kan haast niet wachten!”

De start wordt vrijdag om 16u10 op de Grote Markt van Ieper gegeven. Na 23 chronoritten en 277 km. tegen de klok wordt de finish verwacht rond 21u32 op zaterdagavond.

(persbericht)