In Boezinge was er de shakedown voor de Historic en Classic wagens, maar de fans konden er ook al genieten van de passage van de Ypres Rally Masters. Onze man Lorenz Deschuyttere was er ook…met zijn fotoapparatuur uiteraard!

De Ypres Historic en de Classics Ypres Rally zijn terug waar ze thuishoren: op de Grote Markt in Ieper. Van de 166 deelnemers, verdeeld over de vier wedstrijden, zijn er benevens de 93 “moderne” toch ook 43 wagens ingeschreven in de Ypres Historic en 24 in de Classics Ypres Rally. Een aandeel van 67 wagens voor de “oudjes” en dat kan toch tellen. Niet meer dan logisch dus dat ze hun podium ook op de Markt krijgen. “Maar alles aan elkaar breien is elk jaar weer een huzarenstukje“, vertelt Alain Penasse, die op de persvoorstelling een veelkleurige tabel toonde met alle passages van de vier wedstrijden. “Vooral op vrijdag is het intensief en zal er niet veel tijd tussen alle passages zitten.”

Maar na jarenlang gelogeerd te zijn geweest in Boezinge, is een passage in het iconische rallydorp een absolute must. Het shakedown parcours werd hertekend, de publiekspunten dichter bij het dorpscentrum gelegd. De tapkranen werden in stelling gebracht, het weer was goed. De fans waren op de afspraak.