Het is een mooi verhaal, dat weinig voorkomt. Dit weekend rijden een vader en een zoon tegelijkertijd op het circuit van Spa-Francorchamps. Dat is uiteraard geen première, maar Pierre-Yves Paque en Benjamin Paque zijn beiden in dezelfde locatie, maar op een andere piste. De vader doet het op de zeven kilometer asfalt van het bekende circuit in de Belgian Youngtimer Cup tijdens de Spa Summer Classic en de zoon is aan het werk terg gelegenheid van de derde manche van de IAME Series Benelux op de vernieuwde kartingpiste aan het mooiste circuit van de wereld.

Pierre-Yves Paque is een vaste waarde in de Belgische autosport en geeft nu de fakkel door aan zijn 14-jaar oude zoon Benjamin. “Het gaat om zijn debuut in de competitie en dit seizoen wordt een leerjaar in een zeer goede omgeving”, legt Pierre-Yves uit. “Benjamin doet het in de categorie X30 Junior, met het team Delré Racing van Thierry Delré. Hij rijdt met een chassis Mach1. Door een gebroken arm deze winter, was er van training voor de maand maart geen sprake. Dat is geen voordeel, maar het voornaamste is dat hij deze ervaring in de IAME Series Benelux echt wil meemaken. Op de kartingpiste van Francorchamps, zal hij proberen om het ritme van het eerste deel van het peloton te volgen, zonder te veel druk. Het seizoen begon in Mariembourg, gevolgd door Ostricourt, en de progressie is er nu al. Jammer genoeg moet hij volgend jaar, als 15-jarige verplicht naar de X30 Senior of X30 Super Shifter, twee reeksen met rijders met heel wat meer ervaring. Nu het voornaamste is, om vooruitgang te maken.”

Pierre-Yves Paque was ook vorig weekend al in Francorchamps, tijdens een race van de Division GT in de Supercar Challenge en dat met Grégory Paisse aan het stuur van een Porsche 911 GT3 Cup van Speed Lover van André Van Hoof. De Luikenaar sloot de meeting met een derde plaats af, ondanks stevige concurrentie. “Dit weekend doen we mee aan de Belgian Youngtimer Cup met de Porsche 964”, gaat Pierre-Yves verder. “In Zolder merkte ik dat een zege mogelijk is, zeker met de gereviseerde motor, tegen kleppers als Luc Moortgat, die over een andere Porsche 964 beschikt. Ik werd in Limburg tweede in de eerste race. Ik ken Spa natuurlijk beter, onder meer door mijn deelnames aan de Total 24 Hours of Spa, en ik denk dat ik Moortgat het leven zuur zal maken. Hij telt nu 80 punten en ik 72. Ik wil dus voor hem eindigen en dat zou ideaal zijn in het vooruitzicht van de volgende twee manches in het vooruitzicht van de 24 Uur van Zolder en de Whelen NASCAR Euro Series, zonder finale op de Nürburgring te vergeten. Ik denk dat de titel haalbaar is, dus op naar Spa…”

Uiteraard is Pierre-Yves Paque erg trots op zijn zoon die dezelfde passie deelt en dit weekend door een speling van de kalender ook op het mooiste circuit van de wereld racet. Het wordt een weekend vol emoties.

(persbericht)