Grégoire Munster is niet aanwezig in Ieper maar wel in…Polen. Dit weekend loopt er immers gelijk met de Ypres Rally, de Rally van Polen, een proef voor het Europese kampioenschap. Munster verdedigt er zijn kansen in het ERC3 Junior kampioenschap met de ADAC Opel Adam R2.

In Polen zullen naast zijn teamgenoot Lundberg alle toppers op R2 wagens aan de start staan: Llarena, Sesks, Hokkanen…
Grégoire Munster wil vooral doorgaan op zijn elan en is nog steeds op zoek naar meer ervaring op onverhard. In de vorige wedstrijd, in Letland, was hij goed op weg toen de aandrijfas het begaf. In Polen komt Munster met een positief gevoel aan de start.
In Letland hadden we een goed en constant ritme. Ik maakte spijtig genoeg een foutje en daardoor moesten we opgeven. Met mijn copiloot Louis Louka pikten we weer vertrouwen op met een zege in de ADAC Rallye Stemweder Berg in Duitsland, met een Opel Adam Cup. We willen nu doorgaan op dat elan in Polen en vooruitgang blijven boeken op onverhard. De jongens van het ADAC Opel Rallye Junior Team zullen er weer alles aan doen om dit doel te bereiken.

Poolse thuismatch

In Polen speelt EK-leider Lukasz Habaj met de Skoda Fabia R5 een thuiswedstrijd. Maar hij zal het moeten opnemen tegen zijn merkgenoten Chris Ingram en Marjan Griebel, en tegen de Citroën C3 R5 van regerend kampioen Alexey Lukyanuk, de Hyundai i20 R5 van Huttunen en tegen een half dozijn aan lokale specialisten op R5 wagens.

(foto: fiaerc.com)