Er is weer aardig wat autosport dit weekend, met op de Red Bull Ring de Oostenrijkse GP F1, met hopelijk nu eindelijk eens wat spanning. Fans horen het niet graag, maar de F1 is ten onder aan het gaan aan een chronisch gebrek aan gevechten, te veel voorspelbaarheid en belachelijke straffen voor alles en nog wat. Verder zijn er op de Red Bull Ring F2, F3 en Porsche Supercup.

In Misano is er de Blancpain GT Sprint, samen met de Europese GT4 en de Lamborghini Super Trofeo, terwijl in Most de Europese Nascar aan de slag is. Buiten Europa is er dan weer Japanse Super GT in Buriram en IMSA in Watkins Glen.
In eigen land is er echt spektakel met de rally in Ieper, maar daar leest u elders op deze site uiteraard alles over. Opvallend in Polen is er dan weer… FIA ERC, het kampioenschap waarom Ieper tot een paar jaar geleden toe behoorde.

Op twee wielen is er tot slot de TT in Assen, of de hoogmis van de MotoGP in de Lage Landen.