Ypres 2019 wordt een groot rallyfeest en één van de belangrijkste gastheren op dat feest is Thierry Neuville. De Belgische WK-vedette rijdt in een afzonderlijke klasse, om hem toe te laten met zijn echte WRC-bolide aan de start te verschijnen, zonder de competitie te ontwrichten. Want laat ons wel wezen, alleen het WK telt voor de viervoudige vicewereldkampioen.

Ieper is nog steeds de grootste Belgische rally en daar hoort Thierry Neuville aan de start te verschijnen. Echter waar hij vorig jaar met gelijke wapens de Belgische en buitenlandse concurrentie versloeg, laat een nieuwe categorie die buiten klassement rijdt, Neuville toe om met de echte Hyundai i20 WRC aan de start te verschijnen. Voor het publiek is dat schitterend, “maar we hebben ook werk te doen met de auto. We gebruiken Ieper om de wagen verder te evolueren naar de tweede helft van het seizoen toe. Je kan iedere meter testwerk gebruiken om te bolide nog sneller te gebruiken.”

Hoewel de volgende WK-wedstrijd in Finland pas op 1 augustus start, rest er Neuville weinig vakantie. “Enkele dagen, de rest is testen en ontwikkelen, naast mijn tijd investeren in zaken die me nauw aan het hart liggen.” In deze examenperiode is ook een beoordeling van de eerste helft van het WK-seizoen van Neuville belangrijk. Onze landgenoot telt zeven punten achterstand op WK-leider Ott Tänak en dat met nog zes wedstrijden te gaan of 180 punten te verdelen. “We zijn tevreden over onze eerste helft van het seizoen, ik denk dat ik een goed punt verdien“, gaat Neuville verder. “We waren constant in staat om vooraan mee te spelen en tegenover onze teamgenoten, kwamen we meestal goed uit de verf en dat is toch de voornaamste maatstaf. Wat de afloop van het kampioenschap betreft, is het doel om minstens één titel te behalen, maar twee zou beter zijn. Met minder kunnen wij eigenlijk geen genoegen nemen en dat interesseert ons ook niet.