Pieter Tsjoen komt niet enkel naar Ieper als navigator van Freddy Loix, maar ook als teambaas van zijn eigen Pieter Tsjoen Racing. Tweemaal staat zijn naam op het palmares in Ieper. In 2001 won hij met Steven Vergalle aan het stuur van een Toyota Corolla WRC. en in 2017 won hij opnieuw, met Kevin Abbring. Maar deze keer zat Pieter in het zitje van de copiloot. Rijder en navigator. Niets dan voordeel voor Freddy Loix?

Ik belde Freddy al vorig jaar maar toen was hij nog niet klaar ervoor“, opent Pieter Tsjoen. “Nu dus wel. Altijd leuk voor de concurrenten maar ook voor mijn team om zulke naam mee te hebben. Het brengt ons wat meer in beeld. Maar Freddy heeft geen wedstrijd meer gereden sinds 2016, en er zijn een aantal jongens die nu wel heel snel rijden. We willen geen minuut vangen vanaf de eerste dag. Misschien zal hij nog niet aan 100% in het ritme zitten maar ik ben ervan overtuigd dat hij met het tempo dat hij nu al heeft zal meekunnen. Als je dan kan uitrijden en aan de finish komen, dan sta je er wel.

In de snelle situaties kom ik niet tussen, daar laat ik hem doen, hij is dan echt snel. In het remmen is het anders. Ik stond altijd gekend als iemand die laat op de remmen ging. Misschien niet altijd de juiste aanpak want dan is de snelheid bij het uitkomen van de bocht soms te laag. Maar goed, ik heb daar een paar keer iets over gezegd maar bij de test zag ik dat hij het al zeer goed onder de knie had. Veel moet ik niet meer zeggen…

Pieter Tsjoen Racing: niets is veranderd

Ook Pieter Tsjoen hield er als rijder mee op een aantal jaren geleden, en hij keert nu terug als teambaas van zijn eigen PTR, Pieter Tsjoen Racing.

Tja, eigen rallyteam… Uiteindelijk heb ik een aantal rallywagens gekocht, en het is Fabio [Lazzerini van R-Tec] die de ‘running’ doet en alles superviseert. Dat is net hetzelfde als vroeger. Op zich verandert er niet veel behalve het feit dat het nu allemaal mijn eigen materiaal is en dat we een eigen locatie gaan bouwen. En misschien krijgen we een aantal nieuwe aanwinsten, afhankelijk van de gevolgde programma’s. Ik blijf gepassioneerd door autosport. Ik ben van plan zelf nog aan een aantal wedstrijden deel te nemen. Maar als er een klant komt die auto’s wil huren, dan zal dat voorgaan.

(foto: W.Bouchez)