Bijna twee maanden na hun laatste proef, in Ostricourt, strijden de piloten van de IAME Series Benelux dit weekend verder in Francorchamps tijdens de derde manche van het seizoen. Op de piste ongeveer 150 deelnemers. Voor de titelkandidaten is de wedstrijd in de regio van Spa het moment om met een goed gevoel de zomervakantie in te gaan. Hieronder een overzicht van de stand van zaken.

De strijd binnen de X30 Senior (14 jaar en ouder) is onbeslist, met de Fransman Corentin Collignon aan kop van het kampioenschap en op de hielen gezeten door Matteo Raspatelli, titelhouder Joey Van Splunteren en de broers O’Neill en Esteban Muth.
In X30 Junior (12-14 jaar) moet er gejaagd worden op de Schot Cian Shields en de Brit Liam Mc Neilly. Werk aan de winkel als bijvoorbeeld Noah Matton en Victor Louis in eigen huis willen schitteren.
De X30 Cadet (10-13 jaar) wordt wellicht een strijd tussen Nederlander Milan Kok en Rayhan Mouôya, Belgisch Kampioen Indoor Karting, met Kimmy Abraham op vinkenslag.

De Mini klasse (7-11 jaar) wordt gedomineerd door onze noorderbuur Sacha van’t Pad Bosch terwijl we in de klasse aan de andere kant van het leeftijdsspectrum, de X30 Master (ouder dan 25 jaar of zwaarder dan 75 kilogram) uitkijken naar een duel tussen Fabien Kieltyka en Hubert Bauthier. Bij de geschakelde karts van de X30 Super Shifter wil de Est Sten Dorian Piirimagi bevestigen, maar dan moet hij afrekenen met onze landgenoten Christof Huibers en Sam Claes.

Dat zijn de krachtsverhoudingen van de eerste seizoenshelft. Afwachten wat het weekend brengt.

(foto:iameseries)