Dit weekend verzamelen de snelste GT-rijders van Europa in het Italiaanse Misano, voor de tweede manche van het EK GT Sprint. Bij die snelle mannen, ook enkele Belgen, waaronder Fred Vervisch, Dries Vanthoor en Louis Machiels. Dries Vanthoor is uiteraard de kersverse winnaar van de 24 Uur van de Nürburgring en moet in Misano zijn moeilijke start van het EK GT Sprint rechtzetten. Gezien de rugblessure van zijn vaste teamgenoot Ezequiel Perez Companc, rijdt Dries Vanthoor in Italië uitzonderlijk met een andere jonge Belg in de WRT Audi R8 LMS, Charles Weerts. Weerts heeft ook deels Limburgse roots en maakte begin dit seizoen al indruk met zijn debuut bij de GT-wagens. Nog van Limburgse bodem is Louis Machiels die net als Vanthoor een moeilijke start in het kampioenschap maakte en in het Italiaanse Misano met zijn Ferrari uiteraard goed wil scoren.