Dominique Van Kerckhove won met de VW Polo HFC zijn zesde slalom in zeven wedstrijden. In Houthalen domineerde hij opnieuw de debatten.

Van Kerckhove was er beduidend sneller dan de concurrentie. Enkel in de derde reeks maakte hij een foutje en moest Jelrik Suffeleers (Suzuki Cappucino) en Bernard Wilmet (Peugeot 104) laten voorgaan. Maar binnen het grotere wedstrijdbeeld kon het allemaal niet uitmaken: Van Kerckhove was veruit de snelste, voor Suffeleers en Wilmet.

En daarmee is de buit dan ook binnen voor Dominique Van Kerckhove want ook al wint Suffeleers nu nog de beide resterende slaloms, hij kan Van Kerckhove niet meer bijhalen. Een vroege titel dus voor de man uit Gentbrugge, die nu rustig de zomer kan ingaan met het goud op zak.

De volgende slalom voor het VAS kampioenschap is er in september, met de Houtland Slalom in Torhout, voordat er in oktober wordt afgesloten met de slalom van Kinrooi.

(foto: P.Claesen)