Binnen twee maanden zullen we aan de vooravond staan van de 60ste editie van de ConXioN Omloop van Vlaanderen, die Roeselare en omgeving meer dan ooit op de kaart zal zetten.

De oudste wegwedstrijd van België wordt niet enkel de 7de manche van het JobFIXers Belgian Rally Championship, die eveneens meetelt voor het Historic BRC, het RACB Criterium en de M Cup.
Het zal ook de enige Belgische rally zijn die op de kalender staat van de Europese “Tour European Rally” met de TER Historic. De West-Vlaamse klassieker is dit jaar ook een manche van het Open Kampioenschap van Nederland, de HRCR Rally Masters en de Mini Sport Cup. Het programma wordt verder vervuld met het “Porsche Event” en de innoverende Sanicentrum E Rally, voorbehouden voor elektrisch aangedreven wagens.

Opdat de verschillende evenementen in optimale omstandigheden zouden verlopen, hebben de verantwoordelijken van KAMV een geoptimaliseerd programma uitgewerkt. Elke deelnemer zal een aangenaam weekend kunnen beleven. Het programma, het reglement van de wedstrijd en de inschrijvingsformulieren staan vanaf nu online op de website

20 klassementsproeven op het menu

Voor de belangrijkste competities (TER en BRC), zal de ConXioN Omloop van Vlaanderen over twee dagen gespreid worden, op vrijdag 6 en zaterdag 7 september, over een totaal van 20 klassementsproeven.Officiële verkenningen van de klassementsproeven: donderdag 5 en vrijdag 6 september 2019.
Na de technische controle start op vrijdag 6 september de wedstrijd omstreeks 18 uur voor 5 klassementsproeven met De Ruiter, Beveren en de showproef op de terreinen van Rijscholen Lust en de Zoning (met start vlakbij het rallydorp)
Zaterdag 6 september is er wedstrijddag 2 met 15 klassementsproeven op Passendale, Houthulst, Zilverberg, Rumbeke en de Zoning (idem als op vrijdag, eerste doortocht rond de middag). De finish met prijsuitrijking is voorzien op het podium voorzien rond 21u00.