Amper 100 uur na de finish van de 87ste editie van de 24 Uur van Le Mans, beginnen de beste GT-rijders ter wereld al aan de trainingen van een volgende mythische race: de 24 Uur van de Nürburgring. Op het menu staat een nieuwe uithoudingsklassieker op een circuit dat zo mogelijk nog gekker is dan Le Mans, met meer dan 20 kilometer op een smalle omloop dwars door de bossen van de Eifel.

© Foto: Porsche AG

Enkele Belgen hebben deze race met rood aangestipt, waaronder ex-winnaars Laurens Vanthoor in de kleuren van Porsche, maar ook Dries Vanthoor en Fred Vervisch die samen in een Audi van Phoenix zullen starten. Naast de absolute toppers, staan er nog enkele andere Belgen op de startlijst met heel uiteenlopende ambities.

Beginnen doen we met de snelste broers van Limburg: Laurens en Dries Vanthoor. Laurens, de oudste reed afgelopen weekend een dijk van een race in Le Mans, maar pech hield hem van een tweede opeenvolgende zege in de GT-klasse. Na een kort bezoek aan zijn gezin gaat het voor één van de sterkste GT-rijders van zijn generatie richting de Nürburgring om daar een tweede zege trachten te behalen. Vanthoor maakt deel uit van een dreamteam, met Kevin Estre en Michael Christensen, zijn teamgenoten van Le Mans, en zijn vaste Amerikaanse maat: Earl Bamber. Naast Laurens Vanthoor zien we ook Adrien De Leener in een Porsche, de 911 van IronForce by Ring Police. Vermelden we ook onze Belgische Fin, Markus Palttala in een Mercedes-AMG GT3.

Bij Audi zien we Dries Vanthoor en uiteraard Fred Vervisch. Met Pierre Käffer en Frank Stippler krijgen zij twee zeer ervaren Duitsers mee aan boord. Opvallend, zij doen het met Phoenix omdat WRT er dit seizoen niet bij is. Uiteraard zien we Vervisch ook met Audi in de wedstrijden van het WTCR, voorafgaand aan de start van de 24-uursrace in de Eifel.

Andere Belgen in GT-wagens zijn Denis Dupont in een Porsche Cayman, Herwig Daenens, de racende ingenieur in een officiële TRG Toyota Supra en Xavier Maassen in een Porsche 911 GT3 Cup. Nico Verdonck tot slot, zien we als officieel rijder in een Hyundai TCR.

Tot slot zien we Muytjens-Brody-Derenne in een Pitlane AMC Toyota GT86 en Pieter Denys en Gregory Eyckmans in een BMW 325i Clubsport.

De deelnemerslijst vindt u hier

Nico Verdonck officieel Hyundai-piloot op de Nürburgring