Dit weekend gaat de Formula E in Bern zijn laatste fase van het seizoen in. Na Bern rest er enkel nog de dubbele afspraak in New-York waar de kampioenen bekend zullen worden.

87 punten staan er nog op het spel en met de 102 eenheden van leider Jean-Eric Vergne (DS Techeetah), kan zo goed als iedereen mathematisch dus nog kampioen worden. Uiteraard is dat theorie en eigenlijk is het vooral uitkijken naar de Fransman en een kwartet achtervolgers. Bij die achtervolgers zien we Lucas Di Grassi (Audi Sport), André Lotterer (DS Techeetah), Antonio Felix Da Costa (BMW) en Robin Frijns (Envision Virgin). Zij tellen respectievelijk 96, 86, 82 en 81 punten. Iets verder, op de achtste plek volgt Jérôme d’Ambrosio (65 punten – Mahindra), geruime tijd leider in het kampioenschap, maar na een drievoudige nulscore is het maar de vraag of Mahindra nog een vuist kan maken. Stoffel Vandoorne (HWA) is 15de met dertig punten, maar de West-Vlaming scoorde er daar wel 27 van in de laatste vier races.

Mahindra-rijder d’Ambrosio is zich bewust van de situatie: ““We zijn snel, we hebben het ritme, maar nu moeten we wel eens alle puzzelstukken samen laten vallen en dan vooral tijdens de kwalificatie, want een goede startplaats wordt belangrijk in Bern. Het is een smalle omloop, al kan je wel inhalen, Ik denk dat als we alles goed krijgen, een topresultaat mogelijk is.”

Om 14u20 is er de strijd om de polepositie en om 18u00 start de laatste Europese race van het seizoen 2018-2019.