In Le Mans is afgelopen weekend ook het Super Season van het WK Uithouding afgesloten. De wereldkampioenen bij de merken kenden we al in Spa: Toyota en Porsche en sinds zondag is ook de rest van het palmares bekend.

Bij de rijders halen Alonso-Nakajima-Buemi het voor hun teamgenoten bij Toyota Lopez-Kobayashi-Conway en dat betekent de tweede wereldtitel uithouding voor Sebastien Buemi en uiteraard de derde FIA wereldtitel voor Fernando Alonso, na twee eerdere in F1. Ondanks de mooie eindspurt van SMP, zijn het toch de Rebellion-rijders Gustavo Menezes en Thomas Laurent die het brons pakken bij de prototypes, Stoffel Vandoorne eindigt na twee wedstrijden 11de.

In GT winnen Kevin Estre en Michael Christensen de FIA wereldtitel, maar verrassend, het Ferrari-duo Pierguidi-Calado eindigt nog tweede, voor de Porsche-rijders Bruni en Lietz.

In LMP2 is de titel voor Alpine, zowel bij de teams als rijders (Negrao-Lapierre-Thiriet) en zij houden de beide teams van Jackie DC Chang achter zich. Team Project 1 doet met Perfetti-Bergmeister-Lindsey hetzelfde in GTE-AM. Afspraak eind juli in Silverstone voor de Proloog van het WK Uithouding 2019-2020