De autosport raast voort deze zomer, want dit weekend is het weer ‘vollen’ bak en dat zowel in eigen land als erbuiten. In Frankrijk is men nog niet bekomen van de 87ste editie van de 24 Uur van Le Mans en hun GP F1 staat al voor de deur, op de omloop van Paul Ricard. Ook F2 en F3 zijn er uiteraard te gast, net als de Porsche Supercup.

In Duitsland volgt dan weer een volgende grote 24-uursrace, waarbij de eerste trainingen starten amper 100 uur na de finish van de grote Klassieker in Le Mans. Diverse Belgen verschijnen er aan de start, waaronder Dries en Laurens Vanthoor, Fred Vervisch, Adrien de Leener, Nico Verdonck… Op vrijdag en zaterdag is er ook de Duitse manche van het WTCR, met drie wedstrijden, ook op het grote bekende circuit. Fred Vervisch werkt dus een bijzonder zwaar programma af.

Spannend wordt het ook in Bern, waar onder meer de winnaar van de 24 Uur van Le Mans, Sébastien Buemi in zijn elektrische eenzitter stapt. Ook Stoffel Vandoorne, de nummer 3 van Le Mans en Jérôme d’Ambrosio starten er.

In eigen land is er de Spa Euro Race, met Supercar Challenge, de Mazda MX-5 Cup en de Ford Fiesta Cup. De 2CV trekken op hun beurt naar Frankrijk voor een race. Regionaal is er de Slalom van Houthalen.

Noteren we nog British GT (Donington), Super Formula (Sugo) en IndyCar (Road America). Het World Superbike circus strijkt dan weer neer op de Italiaanse omloop van Misano.